Bankokban és más kifizetőhelyeken vált szükségessé a golyóálló üveggel védett, zárt pénztárakban olyan készülék alkalmazása, mely az ügyfél és a pénztáros közti párbeszédet zavartalanul, oda-vissza lehetővé teszi. A legtöbb hasonló céllal készült berendezés hajlamos a gerjedésre, vagy egy időben csak egy irányú beszédet enged. Ez nehézkessé teszi a kommunikációt. Az általunk kifejlesztett készülék folyamatos kétirányú, jól érthető beszédet tesz lehetővé anélkül, hogy a gerjedés bekövetkezne.Duophone – Elektronikus, duplex átbeszélő készülék

Az átbeszélő készülék alkalmas zárt üvegezésű pénztárfülkék, beléptetőzsilipek, portahelyiségek kétirányú beszédhangosítására. Az átbeszélő készülék egy-egy külső és belső oldali mikrofon – hangszóró párral rendelkezik. Az ügyfél oldali (külső) mikrofon általában a bútorzatban, süllyesztett szereléssel kerül beépítésre. A hangszóró a környezettől függően felületre szerelt dobozos, vagy süllyesztett típus lehet. Az átbeszélő készülék a belső oldalon kerül elhelyezésre, asztali kivitelben, beépített mikrofonnal. A készülék tápfeszültségét önálló adapter biztosítja.
A hátlapon rugós gyorscsatlakozó sorral lehet a külső mikrofon, a külső és belső hangszóró, valamint a 15 V-os tápfeszültség kábelt csatlakoztatni. Fordított bekötés ellen a készülék védett. A készülékház fekete műanyag, színes elő és hátlappal, melynek színe megrendeléskor megadható.
Az átbeszélő készülék használata rendkívül egyszerű. A bekapcsolás után kb. 10 másodperccel üzemkész, a tartós bekapcsolt állapot sem okoz károsodást. A készülék automatikus szintszabályzóval rendelkezik, így a kezdeti beállítást leszámítva nem igényel egyéb kezelést. Amennyiben a hangszórók környezetében pl. a berendezési tárgyak áthelyezésre kerülnek, az akusztikai viszonyok megváltoznak, előfordulhat, hogy a készüléket újra be kell állítani. Erre szolgálnak az előlapon található kezelőgombok. Egyéb esetben, normál használat mellett nem fordul elő gerjedés. A mikrofonok érzékenysége úgy van beállítva, hogy azokhoz ne kelljen túlzottan közel hajolni, így a beszélgetés mindkét irányban természetes módon folytatható.
A készülék üzembe helyezése nem igényel különösebb szaktudást, csak a hangszórók, a külső mikrofon és a vezetékek esztétikus elhelyezésére, és a hátlap feliratainak megfelelő csatlakoztatásra kell ügyelni. Az első beállítást minimumra állított hangerőszabályzókkal kell kezdeni, majd lassan a maximum irányába kell állítani. Folyamatos beszédbpróbával lehet a hangerőt beállítani, a gerjedéshatár alá visszaszabályozva. Célszerű a két oldalt nagyjából együtt állítani, hogy a körerősítés mértéke ne érje el a gerjedési küszöböt. A hangerő állítás után néhány másodpercet várva érdemes meggyőződni a rendszer stabilitásáról, illetve a megfelelő hangerő eléréséről.

Műszaki adatok:

Tápfeszültség: 15 V / 1A/
Hangteljesítmény: 2 X 6W
Hangszórók: 4-8 ohm / 10 – 20 W
Mikrofonok: elektret (egy beépítve a készülék előlapba, egy talpas vagy süllyesztett kívül)
Copyright © 2011 Blue Tube Bt, Inc. All rights reserved.