Ahol a ház fúrt kútból kapja a vizet fontos, hogy a vízellátás mindig biztosított legyen. A kútból a búvárszivattyú a puffertartályba pumpálja fel a vizet. Innen hidrofor megfelelő nyomást előállítva továbbítja a ház vízhálózatába a vizet.A búvárszivattyú és a hidrofor működését hangolja össze az automatika. Megakadályozza a búvárszivattyú tönkremenetelét, ha nincs elegendő víz a kútban, és megakadályozza a puffertartály túltöltését. Ezzel vizet és energiát takaríthatunk meg. A készülék egyszerűen beépíthető, csak a szintérzékelőket kell a szerelési utasítás szerint elhelyezni, a búvárszivattyú hálózati csatlakozóját pedig a vezérlőbe bedugni.Amikor a vízszint eléri az e2 szintérzékelőt - feltéve, hogy a gyűjtő tartályban a vízszint nem éri el az e3 érzékelőt -, bekapcsol a sz1 búvárszivattyú.
Amikor a vízszint az e1 alá megy, a búvárszivattyú kikapcsol. Azért van kettős érzékelő, hogy a szivattyú
ne kapcsolgasson ki-be, ahogy a vízszint nő és csökken.
Az sz2 szivattyú egész addig tud működni, míg az alsó vízszint az e4 érzékelőt el nem éri. Ez csak akkor szükséges, ha a puffertartály kiürülésére számítani lehet átlag vízfogyasztás mellett.
Az E3 szintkapcsoló a puffertartály túltöltését akadályozza meg.
A berendezés könnyen telepíthető már meglévő vízellátó rendszerekhez is.Copyright © 2011 Blue Tube Bt, Inc. All rights reserved.