Őrhelyeken, felügyeleti központokban jól alkalmazható a személyzet éberségének ellenőrzésére. A készülék véletlenszerűen, különböző időközökben először fény-, majd hangjelzést ad. Az őrnek ekkor meg kell nyomnia a nyugtázó gombot. Amennyiben ez nem történik meg, a készülék riasztást ad, melyet tetszőleges módon lehet feldolgozni, pl. biztonsági rendszerre csatlakoztatva vagy helyi hangjelzéssel. Az éberségellenőrző készülékek önálló hálózattal is kialakíthatók.

Működési:
A panel 12V-ról működik, bekapcsolás után azonnal üzemkész. Az első bekapcsoláskor néhány mp múlva jelzésbe billen, majd indul a véletlen időzítés.
Az éberségellenőrző áramkör egy véletlen idő generátorra épül, mely kb. 5 - 30 perc közötti időszakon belül jelzést ad, majd újra indul. A véletlen időzítés leteltekor először a fényjelző ( relé - morse kont. 1A) kimenet billen be kb.45 másodpercre. Az utolsó 10 mp. alatt ez kiegészül egy hangjelzéssel is. Ez idő alatt a nyugtázó gomb lenyomásával a jelzés törölhető. Amennyiben a nyugtázás nem történik meg, úgy a jelzés megszűnésével egyidőben a riasztás kimenet aktiválódik kb. két másodpercre. A nyugtázáskor vagy a riasztás kimenet aktiválásakor az áramkör újra indul.
A nyugtázó gomb megnyomása az időzítési idő alatt riasztást okoz, így a gomb "kiékelése" nem lehetséges. Ugyan csak riasztás keletkezik, ha a nyugtázó gombot néhány másodpercnél hosszabb ideig nyomva tartják.
Az éberség ellenőrző önálló panelként vagy készülékházba szerelve, illetve szükség esetén vezeték nélküli kivitelben is megrendelhető.

Copyright © 2011 Blue Tube Bt, Inc. All rights reserved.