Strike Trainer©

Ez az elektronikus mérőkészülék hatékony segítője lehet az olyan küzdősportokat gyakorlóknak, ahol az ütések ereje, pontossága, gyorsasága döntően fontos (karate, boksz, stb.).

Három fő funkcióval rendelkezik:
1. ütéserőmérés
2. reakcióidő-mérés
3. ütésszámlálásAz ütéserőmérés üzemmód jelentősen javíthatja az ütések pontosságát és erejük egyenletességét, összességében a koncentrációt. A mért érték ugyanis nem csak a tényleges erőtől, hanem a becsapódás pontosságától is függ. Amennyiben az ütés az ütőfelület közepébe csapódik, nagyobb értéket ad a készülék.

A reakcióidő-mérés üzemmódban a készülék rendszertelen időközökben hang és fényjelet ad.
A jelzés és az ütés becsapódása közti idő jelenik meg az LCD kijelzőn. Ebben az üzemmódban 10 ütésre van lehetőség. A hátralévő ütések száma, illetve a sorozat legrövidebb reakcióideje szintén látható a kijelzőn. A sorozat végén megjelenik a kihagyott ütések száma, illetve az reakcióidők átlagértéke is. E funkció használatával ellenőrizhető és javítható a gyakorlók reakcióideje.

Az ütésszámlálás üzemmódban három érték közül lehet választani, 50, 100 vagy 500 ütésből álló sorozatot. A készülék kijelzi az ütéserőt és a hátralévő ütések számát. Amennyiben az ütés túl gyenge nincs számolás. Két ütés között a gyakorló ha túl nagy szünetet tart (>10mp), úgy a gyakorlatot a készülék érvényteleníti, és visszaáll a kezdőértékre. A beállított érték teljesítését hangjelzés és szöveges üzenet kíséri.

A gyakorláshoz – különösen kezdők esetében – védőfelszerelést (bandázs, védőkesztyű) érdemes használni.

A Strike Trainer két fő részből, az ütőlapból és az LCD kijelzős mérőműszerből áll. Mindkét egységet falra lehet rögzíteni, a gyakorláshoz ideális magasságban. A két egység közötti kapcsolatot egy mérővezeték biztosítja. A készülék egy darab 9V-os elemről üzemel. A készülék rögzítését használat előtt ellenőrizni kell.

Vissza>>
Copyright © 2011 Blue Tube Bt, Inc. All rights reserved.