Strike Trainer© 2020

Ez az elektronikus mérőkészülék hatékony segítője lehet az olyan küzdősportokat gyakorlóknak, ahol az ütések ereje, pontossága, gyorsasága döntően fontos (karate, boksz, stb.).

Négy fő funkcióval rendelkezik:
1. ütéserőmérés
2. reakcióidő-mérés
3. ütés gyorsaság/frekvencia mérés
4. ütésszámlálásAz ütéserőmérés üzemmód jelentősen javíthatja az ütések pontosságát és erejük egyenletességét, összességében a koncentrációt. A mért érték ugyanis nem csak a tényleges erőtől, hanem a becsapódás pontosságától is függ. Amennyiben az ütés az ütőfelület közepébe csapódik, nagyobb értéket ad a készülék.

A reakcióidő-mérés üzemmódban a készülék rendszertelen időközökben hang és fényjelet ad.
A jelzés és az ütés becsapódása közti idő jelenik meg az LCD kijelzőn. Ebben az üzemmódban 10 ütésre van lehetőség. A készülék folyamatosan jelzi az ütések számát és az aktuális reakcióidőt. A sorozat végén végig lehet léptetni a mérési eredményeket, illetve az reakcióidők átlagértéke is megjelenik. E funkció használatával ellenőrizhető és javítható a gyakorlók reakcióideje.


Az ütésfrekvencia mérés üzemmódban az egységnyi idő alatti ütések számát jeleníti meg a készülék. Az időtartam 30 vagy 60 másodperc lehet. A mérési idő leteltével készülék hang és fényjelzést ad, majd kiírja az eredményt.
Az ütésszámlálás üzemmódban három érték közül lehet választani, 50, 100 vagy 500 ütésből álló sorozatot. A készülék kijelzi az ütéserőt és a hátralévő ütések számát. Amennyiben az ütés túl gyenge nincs számolás. Két ütés között a gyakorló ha túl nagy szünetet tart (>10mp), úgy a gyakorlatot a készülék érvényteleníti, és visszaáll a kezdőértékre. A beállított érték teljesítését hangjelzés és szöveges üzenet kíséri.

A gyakorláshoz – különösen kezdők esetében – védőfelszerelés (bandázs, védőkesztyű) használata javasolt.

A Strike Trainer két fő részből, a szenzorból és az LCD kijelzős mérőműszerből áll. A szenzort egy box-zsákra kell felrögzíteni az ütéssel átellenes oldalon, kb. a zsák középmagasságában. A mérőkészüléket a zsák közelében kell elhelyezni úgy, hogy a gyakorló és / vagy az edző jól láthassa. A két egység közötti kapcsolatot egy mérőkábel biztosítja. A készülék egy darab 9V-os elemről üzemel.

Vissza>>
Copyright © 2011 Blue Tube Bt, Inc. All rights reserved.